tisdag 10 september 2013

Ny information inte så positiv

Jag håller med en annan väntande adoptivförälder det är verkligen en bergochdalbana denna adoptionsprocess. Det var inte så många dagar sedan det såg så positivt ut med lite kortare köande för att få barnbesked tills man idag läste ny statusuppdatering hos Adoptionscentrum. När ska ett positivt besked få hålla i sig ?

Risk för fördröjd process  10 september 2013


För domstolen i Sydkorea är det otroligt viktigt att barn som adopteras till Sverige blir svenska medborgare. Vi har förklarat, med hjälp av Myndigheten för internationella adoptionsfrågor (MIA), att barnen automatiskt blir svenska medborgare efter tingsrättsbeslutet. Domstolen är dock inte övertygad och har sagt att man inte vill ge fler domstolstider än man hittills gjort till svenska familjer förrän man sett att barnen som hämtades i våras är svenska medborgare.
På grund av sommartider och semestrar har tingsrättsprocesserna i Sverige för dessa familjer dragit ut på tiden och troligen är allt inte är klart förrän i slutet av året.
Vi arbetar nu intensivt för att domstolen i Sydkorea ändå ska fortsätta handlägga de svenska ärendena med förhoppning att ytterligare en grupp kan resa i november/december.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar