torsdag 30 oktober 2014

Slappardag

Idag sov vi båda till strax före 10! Gårdagens eftermiddagslur blev inställd vilket jag tror gjorde susen för att bota jetlagen. Då vi faktiskt hittat en mataffär, tyvärr långt ifrån där vi bor, så hade vi en riktig frukost att frossa i. Smör, riktigt bröd, müsli men framförallt Nescafé. I vanliga fall betraktar jag Nescafé som en nödlösning i brist på riktigt kaffe men i jämförelse med det blaskiga, teliknande kaffet de serverar här så måste jag säga att Nescafé verkligen är att betrakta som lyx.  Både att vi hade en riktig frukost att frossa i samt att vi verkligen behövde en lugn morgon gjorde att vi inte lämnade lägenheten förrän vid 14-snåret.

Vi kanske ska nämna en annan relevant anledning till att det tog tid att lämna lägenheten idag. "Nån" satte stopp i toan i går kväll. Trots febril aktivitet under hela gårdagskvällen med sopkorgen fylld med vatten som med stor kraft tömdes i porslinet i hopp om att den förbannade proppen skulle ge med sig så fick vi gå till sängs med vetskapen om att det kan bli problem med morgonrutinerna.

Mycket riktigt. Inte hade proppskrället gett sig under natten. Trots två "hinkbehandlingar" under natten. Jenny kom redan igår med en bra idé (husmorstips som hon kallar det) men som vid förslagstillfället förkastades. I morse hade dock paniken tagit över. Jag ringer INTE Ally om detta!! Förslaget gick ut på att lägga en handduk i toan och pressa den upp och ner tills proppen släpper. Vi behövde inte prata om varken vems handduk vi skulle använda eller vem av oss som skulle få det delikata uppdraget. Redan efter några försök släppte både proppen och paniken.

Nu är en perfekt eftermiddag att kolla in Dongdaemun där vi var i förrgår. Vi hade inte för avsikt att shoppa barngrejor men av någon anledning hamnade vi hela tiden på barnavdelningarna. Några inköp blev det inte (förutom en huvudbonad till mig) men vi vet nu i alla fall vad vi ska köpa till David. Definitivt en resväska. Den lär han behöva till hemresan men även senare i livet. Vi hittade även en matchande outfit till mig och David. Dyker vi upp i Sverige iklädda dessa lär väl folk börja sjunga "Man ska ha husvagn........." Pass på den alltså!

Vi fick en hel del idéer om inköp men de får bli vid ett senare tillfälle. Vi ska ju vara här några dagar till.

De första fyra dagarna var väldigt intensiva och idag var första dagen som vi kände att vi hade kontroll. Vi börjar sakta komma in i rutinerna här i Seoul. Samtidigt börjar vi inse att det kommer att bli väldigt lång tid att "turista" i Seoul i 4-5 veckor. Även om det är jättekul att shoppa (host host), äta ute och upptäcka en ny stad så tror vi att vi kommer att vara ganska less innan vi får åka hem. Annat hade det varit om vi fick spendera mer tid med David men då man "alltid ser till barnets bästa" får vi utforska Seoul på tu man hand.


Mugg som ger vattnet en fin bouquet av metallisk karaktär.


Kvällens middag


Dagens lunch


Ligger Sverige i Kalifornien eller Kalifornien i Sverige. Förvirrande!



 
 Några reflektioner efter fem dagar:

- Väldigt få koreaner är överviktiga. Teorin är att det beror på två saker. För det första äter de ganska sund mat där det ingår mycket grönt och för det andra äter alla med pinnar vilket gör att det mesta av maten borde rimligtvis hamna i knät och inte i magen.

- Koreanska kvinnor är väldigt vackra. De flesta i alla fall.

- Koreanska män ser ut på två sätt. Endera ser de väldigt snälla ut eller så ser de väldigt arga ut. Tror inte de är arga utan de bara ser arga ut.

- Många koreaner livnär sig som tandläkare. Av någon anledning tar de inte av munskyddet mellan patientbesöken.

- Koreaner älskar fika mer än svenskar. Det finns ett fik i varenda gathörn. Tyvärr har de en del att lära om kaffebryggning. Det de kallar kaffe är inte kaffe. Jag skojar inte när jag säger att man ser botten i kaffemuggen. Dags att anordna studieresor till Sverige. Cappucino och latte har de däremot koll på.

Sverige är nog lika med Dalahäst, eller..........?














Var har vi sett det där typsnittet tidigare......?

















Jo, man tackar! Var har ni gröten?
















- Koreaner har otroligt bra klädsmak. Du ser i stort sett bara välklädda människor på gatorna. Det koreanska modet är väldigt långt ifrån det svenska "mysbyxmodet", som alldeles för många svenskar anammat.

Nu är det dags att stryka kläderna. I morgon börjar vi med några knäböj för att vara i form till domstolsförhandlingen.

Selfie i "vår" hiss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar