tisdag 28 oktober 2014

VM i gång

Idag är liksom "dagen efter". Tror fortfarande inte att vi riktigt fattade vad som hände igår men det börjar sakta sjunka in vad som är på väg att hända. När vi kom till lägenheten igår somnade vi och sov till långt in på kvällen. Det slutade med att vi åt upp halva frukosten och lämnade inte lägenheten på hela kvällen. Vi var helt enkelt slut.

Vi har ägnat denna dag till att gå. Det har avverkats säkert ett maraton under våra fötter. Skämt och sido. Vi har övningskört tunnelbana också.




 
Dagen började redan kl 6 då jag var pigg och Jenny ville fortsätta sova. Tror inte det har hänt nån gång under våra år tillsammans. Efter en lätt (åt ju upp hälften i går kväll) frukost var vi redo att ta tag i dagen.


Soluppgång över Seoul
Vi började med att köpa ett T-Moneycard som är ett tunnelbanekort. Betalningen i tunnelbanan fungerar på samma sätt som i London så där var vi snabbt på banan. Tunnelbanesystemet i Seoul är gigantiskt (det är ju en till stad under mark!) men lättförstått.

Vi övningskörde till Olympic Park som är en stor del av OS-anläggningen som användes 1988. Det var riktigt häftigt att se. Vi besökte även Olympic Museum vilket också gav upphov till en del ahaupplevelser och roliga minnen. Men det var långt att gå. Vi måste ha gått närmare en mil innan vi var runt hela anläggningen.

The World Peace gate.
Olympiska simarenan















Olympiska handbollsarenan













Olympiska gymnastikarenan















Sverige var givetvis representerat även 1988.














Olympiska museum














Eftermiddagen spenderades genom ett besök i Dongdaemun där vi fått tips om att det ska finnas en matvaruaffär. Det är nämligen det vi har störst problem med för tillfället. Vi hittar inga mataffärer! Äter Seoulborna bara ute? Frukost vill vi gärna äta i lägenheten. Trots hjälp av GoogleMaps hittade vi ingen mataffär. Men vi gick och gick och gick och........... Vi fick uppleva mycket av Dongdaemun men någon mataffär hittade vi inte. Det känns som att vår jakt på matvaruaffär kommer att bli en "Peppes Bodega-historia". Det slutar väl med att när vi ska åka hem så hittar vi en gigantisk mataffär bakom huset.

Om någon tvivlar på utomjordisk aktivitet kan vi meddela att de redan har landat i Dongdaemun.
Dongdaemun verkar däremot vara ett riktigt bra ställe för shopping. De har även Seouls största marknad där man kan köpa det mesta. Hit ska vi åka igen för diverse inköp till David. Jag såg även i Jennys blick att jag inte kommer undan en shoppingrunda i Dongdaemun.

Skönt att se att man kan packa för hela familjen på hojen
 Kvällen spenderades på en lokal restaurang där vi fick laga maten själva. Jättegott! Det där med att äta med pinnar är inte min starka sida. Eller så får jag mycket sämre pinnar än Jenny. Så måste det vara! Hon har nämligen inga som helst problem att få i sig maten. Som tur är så finns det sked till barnen (läs, Niclas).
















Övningskörningen är över nu. I morgon åker vi tunnelbana till SWS då det är dags för andra mötet med David.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar