torsdag 6 november 2014

Gagnam style

Äntligen börjar förkylningen kännas lite bättre. Jenny har fått roa sig själv ett par dagar nu då jag legat i lägenheten och försökt kurera mig.

Området där SWS ligger heter Gagnam. Området är antagligen mest känd från låten "Gagnam Style" av den sydkoreanska artisten PSY. Gagnam är, vad vi förstått, det hippaste området i Seoul. Där ser man flest fina bilar och de dyraste handväskorna, sägs det. Vi har alltså varit i området några gånger men inte sett oss omkring. Det var dags för det idag.

Klassisk asiatisk kabeldragning
Vi började med att besöka Lotte Department Store. Ytterligare ett giganstisk shopping mall. Då jag redan var trött i benen efter ankomst började vi med en kopp och en munk.



Efter en alltför långdragen paus, enligt Jenny, tog vi tag i shoppingturen.



Plötsligt dyker Toys R Us upp. Vi har letat efter en bra leksaksbutik men inte hittat nåt vettigt. Vi har ingen aning om det ingår leksaker med David så vi tänkte att vi bör säkra upp med nån sysselsättning på planet hem. Givetvis en Pororofigur, Pororobil med stora hjul att snurra på samt en bil som inte har Pororo-tema. Känns som att det kan bli en överdos med Pororo annars.



Vi hittade även tejp, fint presentpapper med hjärtan på och ett kort som vi ska använda till fostermammans present från oss i samband med det officiella överlämnandet av David. Ska försöka skriva ihop nåt fint som vi hoppas Ally (hyresvärden) kan översätta till Hangul (koreanska) på kortet.

Därefter for vi till COEX som ska vara världens största underjordiska shoppingcenter. Det är inte bara shopping utan även en gigantisk konferensanläggning. G20-länderna hade möte här 2010.


Efter att ha sprungit runt där ett tag samt intagit middag i form av den svenska nationalrätten Burritos och Tacos kände vi oss nöjda.


Någon mer shopping ville vi inte vara med om. Inte ens Jenny. Nu var det dags för lite avkoppling innan vi orkade åka hem.


För att få lugn och ro i en av världens största städer valde vi att besöka ett tempel. Dessa finns på lite olika platser runt om i staden. De utgör en oas i kaos. Dessa tempel är inte för syns skull utan de är supergamla och har en "verklig" historia.




Vi såg tyvärr inga munkar men däremot "vanligt" folk som tände rökelser, satte ihop sina händer och bugade mot stenfigurer. Byggnaderna är verkligen värda att se. Otroligt vackra!

Vi är inte så insatta i buddhismen men det är tydligt att den där Siddharta Gautama, som är mer känd under namnet Buddha, är viktig för många människor. Buddhismen måste ändå betraktas som den finaste religionen i världen då den är så fredlig. Religion är nog orsaken till de flesta av världens alla krig. Ej religiösa krig orsakas av en blandning av att människor blir förbannade på varandra av olika anledningar samt den otäcka och giriga jakten på större plånbok. Det skulle nog finnas ett visst mått av stridigheter även utan religion. Det ligger liksom i människans natur att vara korkad och girig. Buddhisterna tillhör varken den korkade eller den giriga delen av mänskligheten. Det kan jag slå ihop mina händer och buga för.

Stora killen är Buddha. Lilla killen är Bubba(s)
Nu är det dags för lite bubbel i våra fina röda plastmuggar.

Blir en dov klang när man skålar
Varför dricka bubbel på en torsdag?

För att vi kan! 
Gagnam i skymning

1 kommentar:

  1. Åh, vilka flashbacks! Det ser inte ut att gå någon nöd på er. Vad fantastiskt att ni får David så tidigt! Och vilken fantastiskt söt son ni har :). Ska bli roligt att träffa er när ni kommer hem. Julian kan nog lära David ett och annat ;). Igår klippte han sin egen lugg på förskolan! Ha det så gött nu!

    SvaraRadera