lördag 1 november 2014

Peppes Bodega

Ja, gårdagen var en besvikelse. Vi hade nog förväntat oss en positiv hint i slutet av mötet med domstolen och när vi inte fick det så blev vi väldigt nervösa och oroliga. Nu när vi analyserat gårdagens 10 minuter med herr domare har vi insett att ingenting av det vi sa var fel eller något vi ångrar. Givetvis hade vi kunnat utvecklat svaren mer men man ska komma ihåg att dessa tio minuter genomförs under en enorm nervositet med kritvita knogar och kruttorr mun. Vi skrattade åt mina händer på tunnelbanan hem då det knappt fanns någon blodcirkulation. De var helt vita och när man tryckte med ett finger var det vitt i säkert tre fyra sekunder. Vi bygger faktiskt hela vår besvikelse på domarens ansiktsuttryck som stundtals var väldigt bekymrat och allvarligt samt att vi inte fick en positiv hint i slutet. Koreaner, framförallt manliga, kan se väldigt arga/barska ut utan att det säkert betyder något. Vad vet vi? Nu är det bara att göra det bästa av situationen och fortsätta turista i Seoul.

Idag har vi varit och besökt området Itaewon. Det var väldigt amerikaniserat. Amerikanska namn på restauranger, barer och butiker. Vi såg för första gången en hel del västerländska människor. Vi hörde också folk som faktiskt kunde mer än ett par stavelser engelska. Fantastiskt! Annars har vi varit väldigt ensamma med västerländskt utseende och hyggliga engelskakunskaper.

En gata i Itaewon

Lite jobbigt då försäljarna i Itaewon var ganska påstridiga och påflugna. Det har vi tidigare inte upplevt. Det enda positiva vi kunde hitta med Itaewon var att vi insåg att koreanerna är ett bra folk då hela tre stycken Harley Davidson passerade oss. Dessutom i riktigt bra skick. Hittills har vi bara sett slitna 250-hojar som används som packåsnor. Jenny sken upp som en sol när första riktiga mullret hördes.

Jenny i Itaewon

Eftermiddagen spenderades i ett köpcentra i Yongsan. Det kan man kalla köpcentra! Jädrar anåda! När vi kom in på kameraavdelningen så var det säkert 1500 m2 med bara kameror och tillbehör.

Kameraavdelningen på I´Park Mall i Yongsan
Jenny drog in på en närliggande klädavdelning och jag spatserade bland objektiv. Några minuter senare hade jag plötsligt bytt in mitt gamla objektiv mot ett nytt. Ja, det är sant, de tog inbyte! Bara det faktum att det gick att lämna inbyte gjorde att det blev affär. Fick givetvis lägga en slant emellan. När Jenny frågade vad det kostade berättade jag bara att jag blev inbjuden bakom disken och affären gjordes upp i en skinnsoffa. Hur lyxigt som helst! Nu har jag en skittung och otymplig kamera men enligt försäljaren ska det vara ett bra objektiv. Då det är fult att ljuga så det stämmer det säkert.


Nya objektivet som det går att zooma typ jättemycket med.
Jenny provar vinterjacka blå


Jenny provar vinterjacka mörkare blå


Jenny provar vinterjacka röd-svart


De säljer inte bara prylar här....



utan även hundar


Får man adoptera den här också?






































































I detta köpcentra hittade vi en riktigt bra mataffär! Det blev inte riktigt en Peppes Bodega-historia då det är en bit bort från där vi bor. Det är ändå värt att åka dit då det finns det mesta att köpa i matväg. Även dryck, så nu är vi utrustade med ett par pavor rödtjut, ost och kex som ska avnjutas under kvällen tillsammans med koreansk micromat.


Ost, kex och rödvin


Rödvin i plastmuggar och lite snacks. Sötade popcorn. Blä!!

























Hemmamys i kväll alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar