lördag 15 november 2014

Hajar och Hongdae

Denna vecka har vi kommit igång lite med motionerandet. Vi har inte legat på latsidan tidigare heller då vi gått mer än jag nånsin gjort i hela mitt liv men nu har jag joggat ett par gånger och Jenny har promenerat. Då jag känner av gubbvaden och fortfarande är lite snuvig och hostig promenerade även jag i går. Jenny har valt en liten annan väg än mig uppför berget Namsan. Hon kör trapporna upp till Seoul Tower. Vi gick i raskt tempo (dubbelt så fort som övriga människor) uppför dessa trappor. Berget är 263 möh och jag vet inte hur många höjdmeter det är från lägenheten men det är i alla fall många. Det blir väldigt många trappsteg. Denna väg var betydligt jobbigare än löpningen för både andning och ben. När vi väl kom upp ventilerade vi rejält. Skönt att blåsa ur systemet.

I och med att vi nu börjat motionera har vi även försökt kompensera med att öka fikadosen. Nu beställer vi också tilltugg till drycken såsom cheesecake, american cookies, munkar mm. Det vore ju fruktansvärt om vi skulle tappa matchvikten.
Ally (hyresvärden) och hennes man visar oss nattmarknaden i Dongdaemun
Igår gjorde vi ytterligare ett besök på COEX i Gagnam. Denna gång var vi inte intresserad av butikerna utan Jenny hade studerat guideboken och sett att de hade en större anläggning med fiskar av olika de slag och från olika delar av världen. COEX Aquarium.
Ingången till "Vattenvärlden"
Akvariedelen på COEX är 15970 m2. Det är bara en pytteliten del av hela COEX-anläggningen som är Asiens största Underground Mall. Helt sinnesjukt stort! Oftast ser man inte var varje gång med butiker tar slut. Det måste vara hundratals butiker. Golvet är så välpolerat att jag skulle vara stolt om det var lika fint i vårt vardagsrum. Då det var finfredag hade jag dagen till ära kostymbyxor med tillhörande finskor. Superhala mot det finpolerade golvet.

COEX Aquarium hade som sagt alla typer av djur som lever i floder och hav runt om i världen. Allt från pyttesmå tetror och ekorrar till stora sjökor, rockor, muränor, en sötvattenskrokodil, pingviner och hajar. Hur häftigt som helst. Vi gick omkring därinne i över två timmar. Då jag är väldigt intresserad av hav och det som finns däri, framförallt hajar, så var det extra spännande för mig. Tyvärr kom vi in precis före en lågstadieklass vilket gjorde att det var ganska högljutt. Efter en stund tog vi en strategisk paus och lät dem passera och sen kunde vi titta hur länge som helst på varje station.
Sand Tiger Shark
Häftigt när djuren simmade över oss.
En rocka av okänd modell. Tror det var en typ av stingrocka
Gigantiskt stor sköldpadda


































































Idag tog vi en sväng förbi Hongdae. Det är ett område med lite mer trendiga butiker. Vi har inte hört så mycket västerländsk musik som idag. Vi kunde bl a. digga till SHM.

Ska man fika här måste man känna sig trygg i sin manlighet
I Hongdae har de även en liten marknad på lördagar där studenter ställer ut sina olika alster. Allt från smycken, virkade smådjur, plånböcker till att man kunde få sitt porträtt målat. Vi hade trott att det inte skulle vara så mycket folk här då området ligger en bit utanför men tji vad vi bedrog oss. Kanske för att det var helg.
Vi slapp känna oss ensamma
Så här ställde de ut sina alster
Varför inte ett läderfodral att förvara passet i?

Vi köpte i alla fall en present till Jennys pappa. Vi hittade även ett presentsnöre som ska vara på fostermammans present.


























Efter sedvanlig fika bestående av kaffe, te och numera även en cheesecake bestämde vi oss för att åka hem. 

Bra överblick över förbipasserande.
Finurligt sätt att ta sig fram på

































Hemresan skulle vara en genväg som visade sig vara en senväg. Turen gick via Seoul Station. Jädrar vad stort det var där. Det hade vi ingen aning om. Det blev trots allt bra då vi fick se även detta ställe som vi tidigare bara snuddat vid. Vi hittade även färskt bröd till frukost. Ska vi vara ärliga slank det ner ett par sockermunkar i brödpåsen till eftermiddagsfikat i lägenheten. Som sagt, det vore ju synd om vi tappade matchvikten.

Nu börjar vi få kontroll över pinnarna
Kvällens middag blev Korean BBQ som vi fick vi tillaga själva

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar