söndag 2 november 2014

N Seoul Tower

Idag var den kallaste och blåsigaste dagen vi haft i Seoul. Det var säkert inte varmare än 10 grader och det blåste nog upp mot 12-14 m/s. Perfekt dag för att ta sig längst upp på ett berg för att kolla på utsikten.

Namsan park är ett stort hikingområde på 109 ha. Där finns ett berg (snarare en liten kulle) på 263 m som pryds av Seoul Tower på toppen. Området ligger bara 15-20 minuters promenad från där vi bor.



Seoul Tower från kabinbanans dalstation
Seoul Tower från "The summit"
Vilken utsikt! Man såg verkligen hur stort Seoul är. Staden tog inte slut hur långt vi än tittade. Nu börjar vi förstå att det bor över 20 miljoner människor i denna stad.





Vi åkte inte ända upp i tornet då det fanns flertalet bra utsiktsplatser att besöka ändå. Området kring tornet var ganska kommersialiserat och det var tydligt att man försökte klämma turisterna på några extra slantar. Av principiella skäl handlade vi därför inget.




Vi tog linbanan upp och gick ner. Det var riktigt brant bitvis. Gången var i och för sig arrangerad med trappor, stenläggning och trätrall. På vår promenad ner mot stan mötte vi alla typer av människor som gick i motsatt riktning. Det var allt från 2-åringen som nästan gick i spagat för att nå nästa trappsteg till det äldre gardet som jag i förväg aldrig gissat på att de skulle välja bort linbanan. Krutgummor och krutgubbar! Sen har vi kläderna. Vissa såg ut som de var på väg på en polarexpedition medan väldigt många kvinnor såg ut som de var på väg till Nobelfesten. En stor eloge till alla dessa fantastiska kvinnor som iförda aftonklänning och högklackat gick ca 1 km upp till toppen i kraftigt motlut, stentrappor och trätrall.
Här bor vi.














Kärlekspar sätter hänglås längst upp vid Seoul Tower
















Edmund och Tiffany var tydligen här i tisdags















Eftermiddagen skulle spenderas på Namdaemun market som ligger alldeles bredvid vårt eget område Myeongdong. Promenadavstånd från "berget". Vi började med en lunch i Namdaemun. När vi kom ut på gatan efter lunchen och skulle se oss omkring i det nya området började vi genast känna igen oss. Det ser ju likadant ut här som i Myeongdong!? Vi insåg snabbt vår felnavigering.
Då det inte var det bästa vädret tog vi vår tillflykt till en närliggande HM-butik och Jenny handlade ett par byxor. Vi var inne ca 20 minuter vilket är minst 19 minuter mer än jag mäktar med i en klädbutik. Därför stämplade vi ut från shoppingen för denna dag.

På´et igen i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar