söndag 23 november 2014

Vi är packade

Nu har vi spenderat totalt tre hela dagar tillsammans. Nästan allt fungerar hur bra som helst. Vi blir lite oroliga för att det går för lätt. Det enda vi kan känna fungerar mindre bra är nätterna.

Det beror givetvis på att vi inte fått ordning på sovrutinerna. I förrgår höll vi honom vaken till 20.30 och då vaknade han inte under natten men sov väldigt oroligt. Snurrade som en propeller hela natten. Omöjligt för mig och Jenny att sova.

I går tänkte vi att han inte skulle sova så länge på morgonen och inte så mycket på dagen. Vi väckte honom 9.30 och han sov bara 15 minuter i bärselen. Sen skulle vi hålla honom vaken en bit in på kvällen för att han då skulle sova tyngre utan att vakna. Funkade inte. Han slocknade mitt i en tugga av middagen strax efter kl 18. Vaknade vid 22 och höll igång fram till strax före 1. Sen sov han i och för sig bra fram till 8.45. Jädrans vad tidigt vi fick kliva upp!

Ok. Han behöver sova middag. Idag sov han nästan två timmar på dagen och somnade sen vid 19.30. Lite tidigt kan jag tycka då han inte var jättetrött. En timme till hade nog gjort att han sover bättre i natt. Misstänker att det blir en till natt med att lyfta tillbaka honom i sängen typ tusen gånger.

Igår gjorde vi en tur till en Pororo-park. Det var dåligt väder så en inomhusaktivitet kändes rätt. David har varit förkyld ett par veckor och verkade igår ganska låg. Det var liksom ingen fart på honom på morgonen. Han är otroligt varm av sig. När han sover blir det en jättestor blöt fläck från huvudet på kudden. Han är inte varm på resten av kroppen och han svettas inte när han är vaken. Bara när han sover. Då vi inte känner David riktigt och han verkade lite låg på morgonen blev vi oroliga att förkylningen blivit sämre. Han kändes lite varm. Eller är han så här varm när han är frisk? Jättesvårt då vi inte har någon termometer så vi gick på allmäntillståndet.

Vi upptäckte att Pororo-parken var för lite större barn så vi stannade utanför. Då det fanns en hel del för barn även utanför kunde vi aktivera oss rätt bra ändå. Eftersom han var lite låg så var vi inte kvar så länge utan åkte hem efter inte alltför lång tid. Väl hemma var det full fart igen. Visade ingen som helst påverkan av någon förkylning. Det har nog varit några väldigt omtumlande dagar för David också. Där är inte konstigt att det kommer ikapp. Vi tror att det är orsaken. Vi utgår för tillfället ifrån att svettningarna är ett normaltillstånd för David då allmäntillståndet i övrigt är typiskt en 1,5-åring.

Idag tog vi en tur i "vårt" område, Myeongdong. Vi provade streetfood, där Dumplings och kycklingspett blev en favorit. Sen en riktig långfika då David somnade på kafét och vi lät honom sova i nästan två timmar för att se om natten blir bättre.
Fika är nåt de är riktigt bra på i Seoul.

Vattenglas. Tog ett tag innan vi listade ut det.














En förändring vi märkt idag är att David visar mer och mer humör. Inte så att han blir hysterisk men när han inte får som han vill så lägger han rösten på en betydligt högre decibel än vad vi hört tidigare. I vanliga fall kanske det inte är bra men vi är jätteglada för det. Vi tolkar det som att han känner sig tryggare med oss och vågar ta ut svängarna mer. Skrik på du lille pojk! (Du får ändå inte alltid som du vill.)


I morgon flyttar vi till nytt boende i Gangnam. Vi har därför ägnat kvällen åt att packa allt. Vi packade och David packade upp. Packningen tog lite längre tid än vi är vana vid. Davids nyinköpta resväska kan i stående position dras på hjul. Han tyckte det var väldigt roligt att köra runt med den fullpackade väskan i lägenheten. Hur slutade det då? Givetvis genom att väskan välter över David. Snacka om orutinerade föräldrar. Det borde vi kunnat räkna ut med lilltån. I och för sig en tygväska som är mjuk och inte skadar men ändå.

Det är väl så de lär sig?

 Kaos.
Kan du se David?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar